Proč nikdy nepořídíte kvalitní podprsenku za 199 Kč

Proč nikdy nepořídíte kvalitní podprsenku za 199 Kč

Všichni se snažíme pořizovat nové věci v souladu s heslem „kvalita za rozumnou cenu“. Prodejci se dnes navíc předhánějí ve slevách a akcích. Je však možné pořídit kvalitní výrobek opravdu levně? Cožpak materiál, práce a energie vynaložená na výrobu zboží nic nestojí? A jak je tomu v případě podprsenek? Jistě, pokud chceme ušetřit, hezké a kvalitní kousky dobrých značek můžeme, tak jako u jiných výrobků, pořídit s výraznou slevou např. v sezónních akcích, také však můžeme během celého roku koupit za stálou cenu 199 Kč podprsenku inzerovanou v letáku či dokonce na tržnici. Otázkou je, zda takovou koupí neuděláme chybu a zda se vyplatí investovat do podprsenky 700 a více korun, když je možné si ji koupit za symbolickou cenu.

Odpověď na tuto otázku dělí české ženy na dva tábory. Jeden z nich preferuje nízkou cenu, a tím akceptuje zboží podřadnější kvality, druhá, výrazně větší skupina, dává přednost kvalitnějšímu zboží od našich či zahraničních výrobců.

Do první skupiny patří hlavně mladé dívky, které mají pevná prsa, a proto od podprsenek neočekávají výrazné tvarovací funkce a nevadí jim plastový původ a neprodyšnost používaných materiálů, a také často ženy v důchodu, které chtějí ušetřit. Dívky často volí na pohled atraktivní avšak nekvalitní levné podprsenky, kterých nabízejí mnohé obchodní řetězce velký výběr, i ony by si ale měly dávat pozor na to, aby podprsenka dobře seděla a nedeformovala přirozený tvar poprsí, jinak by jim přinesla více škody než užitku. U starších žen je pak správný střih a kvalitní materiál o to důležitější, a to především kvůli pohodlí, prodyšnosti a zdraví, a to i u podprsenek, které ženy kupují tzv. na doma.

Do druhé skupiny patří ženy, které chtějí dobře vypadat, a také dívky a ženy s větším poprsím a zkušeností, že jenom dobře šitá kvalitní podprsenka jim přinese lepší tvar postavy, potřebnou oporu a pohodlí po celý den. Neváhají si za kvalitní podprsenku připlatit, protože vědí, že takováto investice se jim vyplatí.

Kvalitní podprsenka a zvláště ta určená na velká prsa je přímo uměleckým kouskem. Skládá se totiž z patnácti i více dílů. Větší počet dílů zaručí mnohem vyšší funkčnost prádla a rovněž kvalitnější vyztužení umožní lépe tvarovat poprsí.

Samotný výrobní proces kvalitní podprsenky se skládá asi z 25 až 30 operací a řeší se nejen atraktivita celkového vzhledu, ale také kvalita, jemnost a prodyšnost použitých materiálů a vhodnost barvy. Je tedy jasné, že požadavky na kvalitu materiálu a funkci podprsenek s košíčky ve velikosti D, E, F, G a výše jsou vysoké a to také zvyšuje jejich cenu.

Veškeré komponenty používané na výrobu podprsenek jsou rovněž testovány na zdravotní nezávadnost, tak aby neobsahovaly zdraví škodlivé látky a bylo možno je použít v přímém styku s pokožkou.

A v neposlední řadě je neodmyslitelnou součástí výroby kvalitního prádla i samotný návrh modelu, neboť od návrhu nového modelu ke konečnému výrobku vede dlouhá cesta plná složitých zkoušek a testů – celý proces trvá průměrně 18 měsíců. Podprsenka prostě musí dokonale sedět.

A proto kvalitní a dokonale padnoucí podprsenku nepořídíte za „babku“.

A jak jste na tom Vy?



Logo kruh HB

Naši aktuální nabídku prádla můžete sledovat na Facebooku a Instagramu
/hanabinovacz
/hanabinova



Líbil se vám článek? Sdílejte ho se svými přáteli na sociálních sítích.